Maddisenj – mode och föräldraskap

När coronan tar sitt grepp om dig…

Hej fina ni!

 

Äntligen mår jag bättre, vilken pärs det har varit de senaste 2,5v. Jag har suttit i karantän sedan torsdag den 2 april med vad som till en början var lätta förkylningssymtom. Vilket det fortsatte vara de tre första dagarna egentligen. På lördagen kände jag mig allmänt tröttare och mer tungandad. På söndagen tillkom febern som till en början låg runt 38,4° och därtill kom smärta i hela kroppen, smärta i ryggen och bröstkorgen åt lungorna.

Under måndagskvällen steg febern till nya höjder och landade på 39,4° innan jag tog Alvedon och gick och la mig. Med kraftig torrhosta, smärta centralt i bröstet, smärta i ryggen/åt lungorna, heshet, täppt i näsan och ont i hela kroppen. Tisdag och onsdag, påskveckan, låg jag i soffan större delen av dagen och halvsov och tittade på serier. Jag kände mig tungandad och otroligt trött och orkeslös. På skärtorsdagen fick jag åka in till jobbet och provta mig för Covid-19, eller som det heter i folkmun, Corona genom drive-in-provtagning. Väldigt väl uppstyrt och redan på fredagen fick jag mitt provsvar som visade på ett positivt svar på Corona. Så då fick jag det svart på vitt, jag hade fått det nya coronaviruset och det var därför jag var så pass sjuk och påverkad som jag var.

I detta tillfälliga bås fick man köra in och sedan fick man legitimera sig samt sitta kvar i bilen medan dem tog ett prov genom näsan längst in i bakväggen och sedan fick jag åka hem igen.

Nu 2,5v efter mina första symtom vaknade jag för första dagen hittills utan halsont och med endast lätt snuva. Nu håller jag alla tummar för att jag ska slippa fler symtom och att jag äntligen börjar bli frisk. I bästa fall kan jag räkna 48h symtomfrihet från idag och i så fall vara tillbaka på jobbet i mitten/slutet av veckan. Så nu håller jag tummarna på att detta håller och att det inte vänder till det sämre igen!

 

Jag är otroligt tacksam för att jag är piggare igen. Det har varit riktigt tufft trots att jag är ung, relativt vältränad och fullt frisk så jag kan bara tänka mig hur illa det faktiskt kan bli för de som är lite äldre eller som har en underliggande sjukdom. Det var riktigt obehagligt att uppleva den centrala bröstsmärtan och den huggande smärta jag hade i bröstkorgen och i lungorna under nästan två veckors tid. En natt vaknade jag av att jag var snabbandad och var tvungen att kliva upp och djupandas för att komma ner i varv igen. Vid minsta ansträngning har hjärtat rusat och hjärtklappningen har varit ett faktum.

Jag uppmanar er även här att fortsätt hålla social distansering, skydda våra äldre och sårbara, hjälp oss i sjukvården att få möjlighet att hjälpa och vårda så många som det bara någonsin går. Att ni tvättar händer noga, håller er hemma vid minsta förkylningssymtom och håller avstånd till varandra samt värnar om våra äldre i samhället hjälper otroligt mycket så snälla fortsätt med det♥

 

Hur mår ni? Hoppas ni alla fått hålla er friska och krya!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carolina

  Jobbigt.. Dessa symtom för Corona låter besvärligt 🙁
  Ännu jobbigare med detta test. Det är en mardröm rent ut sagt! När jag hade Mycoplasma skulle de testa mig med ett sådant här test. Det visades att jag grät så kraftigt att de inte lyckades ta testet. Så jag fick bli konstaterad på annat sätt istället. Mardröm rent ut sagt, så lider med dig!! <3

 2. Johanna Utterberg

  Men åh fy, stackare!! Hoppas det har gått åt rätt håll nu och att du mår mycket bättre. Låter så läskigt och jag tar verkligen det här på allvar och håller avstånd, är livrädd att sprida det till någon annan även om jag själv kanske skulle klara det.

 3. Sara

  Usch vad tufft! Skönt att det går åt rätt håll nu.

  Tack men min höft är tyvärr väldigt inflammerad/skadad. Äter nu tabletter för den och går som sagt även på sjukgymnastik. Det gäller att ta det försiktigt så kommer nog inte veta förrän i höft om den går åt rätt håll. Ska skicka in en egenremiss också för att få en röntgen tid ifall dom kan hitta något där. Tack för omtanken. Kram

 4. Pauline

  vad bra att du fick testa, jag fick åka in för vård men blev inte testad..
  jag skulle säga Corona är folkmun och Covid-19 är benämningen, corona är ju samlingsnamnet

 5. Ullie

  nej men lilla gumman . åh stort krya på kram . usch det är väl genom jobbet som du smittats. känns så skönt du e bättre igen . usch så orolig man blir. men har barnen eller mannen inte blivit smittade . det smittar ju så säger de . krya fina du

stats