När det är för mysigt för att sluta

 
 
Hej fina!
 
Nu tänkte jag ta upp något som tar upp en hel del av min tid och mina tankar just nu nämligen det här med att sluta amma. Vilket projekt!! Med Astrid helammade jag fram till hon var sex månader och sedan delammade jag på sidan av den vanliga maten hon fick till hon var 9-10 månader. Då började hon sova hela nätter, dricka mer välling och slutade av sig självt mer eller mindre. Så det var väldigt oproblematiskt den gången!
 
Moa är nu lite över åtta månader och vi har kommit igång väldigt bra med att äta vanlig mat. Hon ammar ingenting på dagtid längre och det fungerar faktiskt väldigt bra. Jag har under mars månad fasat ut amningen på dagtid genom att ersätta den med mer mat och fler måltider utspritt under dagen. Däremot har vi problem med amningen på kvällarna och nätterna. Hon blir fly förbannad på kvällarna när hon inte får amma och hon är envis som en åsna vill jag lova(undrar vem hon kan ha fått det ifrån,hehe)! Hon tar nappflaska utan problem nu så på kvällen innan det är sovdags får hon välling, vi har kommit upp i ca 150ml välling vilket jag tror är ganska mycket då hon är rätt liten. Ibland somnar hon efter att hon druckit välling men då vaknar hon i princip varje kväll efter 15-20min och då är hon till att börja med förbannad. Försöker man söva om henne med napp och snutte så vrålar hon åt en och värjer sig allt hon kan i famnen. Är det jag som försöker söva om henne drar hon i min tröja och försöker visa att hon vill åt brösten. Vissa kvällar har det slutat med att hon har fått amma, vi alla har känt oss helt utpumpade och jag har till sist gett med mig. Inte det smartaste jag vet men ibland orkar man verkligen inte. På nätterna har hon, från att ha sovit i egen säng sedan födseln, börjat vilja ligga mellan mig och sambon i vår säng. Dessutom vill hon "mys-amma" gärna 2-3ggr/natt vilket känns jobbigt då jag inte får sova ordentligt. Men efter några om och men har jag tänkt att just nattamningen/mys-amningen på nattid får vara kvar ett tag som en trygghet för henne så får vi försöka ta tag i den lite senare. 
 
Nu kanske ni är några som tänker att varför sluta amma redan? Och svaret på det är för att jag ska börja jobba två dagar i veckan från i april. Dels känner jag att jag rent psykiskt behöver komma ifrån lite och göra något annat(med tanke på min förlossningsdepression i höstas så känns det som ett bra beslut), dessutom är det bra för sambon att få rå om Moa lite mer så de bygger upp en bra relation och sedan känns det bra att få tjäna lite pengar och att kunna spara lite föräldradagar! Till att börja med kommer jag jobba dagpass och kvällspass så får vi se lite senare om det kanske blir lite nattpass istället när vi kommer i ordning med amningen.
 
Som sagt, det här är verkligen inte lätt och jag tar gärna emot tips på hur ni andra gjort när ni slutat amma! Dela gärna med er i en kommentar om hur ni gjort och hur det har fungerat för er♥

Denna design är gjort av Alice - http://alicelindstrom.se
beställ din egna design genom att klicka här

Felicia Karlström

Hoppas det går bra! :) Kram kram!

2018-03-20 20:03:19
Blogg: http://storasysteralskarmode.blogg.se/
Tess

Det är ju supervanligt att man slutar amma när de ska vara ifrån en mer, kommer säkert gå toppen! :)

2018-03-20 20:21:55
Blogg: http://tesssjoberg.blogg.se
Tina

Sv: Det blev verkligen en lyckad kväll! :)
De låter vettigt, förstår helt ditt beslut! Önskar dig lycka till! Vad jobbigt med förlossningsdepression! :( så härlig bild, så liten hand! ha de bäst<3

2018-03-20 20:25:08
Blogg: http://nouw.com/tinafalkestad
Linnéa

hoppas att ni hittar en lösning <3

2018-03-20 20:35:18
Blogg: http://linnearu.se/
Anonym

Hoppas ni hitta en lösning <3 <3

2018-03-21 03:40:40
Blogg: http://www.devote.se/cocolada
FILIPPA

Kul att läsa om! :D

2018-03-21 11:12:39
Blogg: http://filippalofsved.se/

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

Mejl: (visas inte)

Blogg:

Kommentar: