8 månader

 
Idag blir denna lilla underbara mini-människa hela 8 månader. När hände det? Tiden går verkligen alldeles för fort och med tanke på hennes snabba utvecklingstakt just nu så känns det knappt som att man hinner med! 
 
Hur ser hennes utveckling ut?
 
De senaste två månaderna har det hänt enormt mycket med vår lilla Moa. Redan vid 6,5 månad började hon kräla/dra sig framåt och nu går det av bara farten här hemma. Hon krälar som en larv, ser otroligt roligt ut, men oj vilken fart hon får upp när hon ser något hon vill ha. Hon ställer sig ofta på alla fyra nu och är väldigt nära att komma på hur man faktiskt kryper så vi får se om det lossar snart. När vi var i Florida började hon dra sig upp till stående och vill bara stå och gå när man håller henne i händerna. Hon har börjat dra sig upp till stående mot stolar, pallar och oss när vi sitter med henne på golvet. Hon är så snabb i sin utveckling motoriskt så det dröjer nog inte många månader innan vi har en liten som går omkring och vinglar för fullt här hemma. När jag jämför mot Astrid så ligger Moa ca 2 månader före i utveckling mot när hon lärde sig de olika stegen.
 
Vikt och längd:
 
När hon föddes var hon både längre och vägde mer än Astrid men sedan har Moa stannat av lite och längden har varit samma för Moa som för Astrid i samma ålder. Vikten har varit drygt 0,5kg mindre än Astrid hela tiden och under flera månader planade hon ut på sin viktkurva. Jag misstänker att bröstmjölken inte riktigt räckt till och ändå har vi haft en otroligt nöjd bebis men i takt med att vi ökade på mängden mat och minskade mängden bröstmjölk. Idag kommer bvc på hembesök så då får vi se hur mycket hon väger nu, håller tummarna för att kurvan fortsätter uppåt!
 
Hur ser hennes matintag ut nu?
 
Just nu jobbar vi för fullt på att sluta amma då planen är att jag ska börja jobba 2 dagar i veckan från 1 april. På dagtid går det faktiskt väldigt bra att inte amma men det är desto svårare på kvällar och nätter då hon gärna vill mysa och "tutta". Annars har vi kommit igång med gröt till frukost, någon frukt på förmiddagen, mat till lunch, smörgås på eftermiddagen, mat till middag och välling innan sänggående. Så vi kämpar på med att sluta amma helt så får vi helt enkelt se, håller tummarna att det ska fungera för oss alla!
 
Sömnen:
 
Här har vi problem vill jag lova. Den lilla damen har alltid varit lite knölig på kvällstid när det är dags att sova men nu har det blivit än värre! Vi har vår rutin med att ta det lugnt och sjunga en sång eller bara mysa, byta blöja, sätta på pyjamas, borsta tänder och ta d-vitamindroppar och sedan dricka välling i soffan. Sedan brukar hon somna i vår famn, ibland medan hon äter välling och ibland precis efter att hon ätit upp den. Vi lägger henne i sin säng och efter ca 15 min vaknar hon och är ledsen och otröstlig. Då är det helt omöjligt att få henne att somna om och det slutar alltid med att hon får komma upp till oss och sedan somnar hon tidigast 23.00. Vi har testat allt. Vagga, sjunga, ligga bredvid i vår säng, låta henne ligga själv i sin säng, amma, vyssja, dansa lugnt osv... men inget fungerar! Hoppas verkligen att det bara är en fas som går över relativt snart för det börjar bli rätt påfrestande vill jag lova. Sedan kan hon sova bra på natten och vakna 1-2ggr. Ibland räcker det att ge henne nappen men minst en gång vill hon äta och då blir det lätt att man ammar då det är det smidigaste. Dock måste jag försöka orka kliva upp för att göra i ordning välling så att vi kan ro i land att sluta med amningen, vi får se hur det går framöver!

Denna design är gjort av Alice - http://alicelindstrom.se
beställ din egna design genom att klicka här

lucy

oj va längesedan jag var inne här och va stor eran dotter blivit och en till Gud så söt hon är! Grattis!

2018-03-09 10:12:58
Blogg: http://nouw.com/shawtygetloose
mammansprinsessor

Men så stor hon blivit redan:) sötis ,kramar

2018-03-09 11:10:48
Blogg: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Eva`s blogg

men vilken sötnos, ja att vara mamma är underbart dock går tiden alltför fort o vips så är dem stora :) trevlig fredag kram

2018-03-09 11:32:43
Blogg: http://evasblogg.blogg.se/
Anita

Hur söt?! :D

2018-03-09 11:40:18
Blogg: http://siliiins.blogg.se/
Jessica Högberg

Klart det bara är en fas;) Måste välling vara varm?? Tänker om du kan ha en färdig flaska vid sängen??

2018-03-09 13:54:27
Blogg: http://lchftrollet.blogg.se/
Julia Persson

Men så söt!

2018-03-09 14:33:53
Blogg: http://nouw.com/juliaperssonn
My

Ååh hon är så himla söt!!

2018-03-09 16:44:24
Blogg: http://monkiapa.blogg.se/
Rebecka

Så himla söt!

Hoppas du får en fin fredagkväll <3

2018-03-09 18:02:17
Blogg: http://nouw.com/rebeckaliljestad
Emma

Meen så himla söt man får vara!

2018-03-09 19:33:46
Blogg: http://emmahchristina.blogg.se/
Julia HW

Så härligt inlägg!

2018-03-09 22:14:54
Blogg: http://juliahw.blogg.se/
Carro

så söt! <3

2018-03-09 23:16:12
Blogg: http://carro93.se/

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

Mejl: (visas inte)

Blogg:

Kommentar: