Det här med kroppshets!

När sommaren kommer är det många som blir stressade. Stressade över att "behöva" använda mindre kläder och att visa sig i bikini eller baddräkt på stranden. Jag har själv varit en sådan som tyckt att det varit jobbigt att visa upp sin nakna hud med "skavanker" som man själv målar upp i huvudet och som det inte alls är säkert att någon annan ser. Jag har varit en sådan person som dragit ner eller helt slutat med kolhydrater när sommaren närmat sig, ökat på antalet förbränningspass till 4 pass/vecka och gått in till hundra procent för att få en slimmad kropp. Hälsosamt? Nej inte särskilt! Tack och lov har jag kommit bort från det där till stor del nu.
 
Efter mina graviditeter har jag lärt mig att tycka om min kropp även om jag inte är helt nöjd just nu då jag gärna vill vara, framförallt, lite starkare i kroppen samt få lite mer tonade muskler men det är inte så att jag drar mig för att visa mig i bikini eller korta shorts längre. Träningen är inte hetsad till att uppnå ett slimmat resultat utan idag tränar jag främst för att jag mår bättre såväl fysiskt som psykiskt av att röra på mig, jag vill ha en stark kropp som orkar leka och busa med mina tjejer även när de växer och blir större och jag vill känna att jag mår bra i kropp och själ!
 
En aspekt i hela den här träningshetsen är att jag trots allt är mamma till två små tjejer som ska växa upp i den utseendefixerade värld vi lever i idag. Jag vill försöka ge dem en sund inställning till träning, hälsa och mat redan från början. Hoppas kunna ge dem ett starkt självförtroende så de ska trivas med sig själva precis som de är och se värdet i att vara sig själv och inte härma alla andra ♥
 
Självklart har jag fortfarande dagar då hjärnspökena letar sig fram och jag helst bara vill träna och träna för att få bort den där putmagen eller de där kärlekshandtagen men i slutändan känner jag mig tryggare i mig själv och jag låter inte de tankarna ta över längre! Min kropp har ändå burit två barn på lite drygt två år och det om något är helt fantastiskt! Man ska inte behöva hetsa tillbaka till "sin gamla kropp" utan låta kroppen återhämta sig allt eftersom!
 
 
 
Så här ser jag ut idag, två graviditeter senare och inte så jättemycket tid till träning, men jag är ändå rätt stolt över min kropp!!

Denna design är gjort av Alice - http://alicelindstrom.se
beställ din egna design genom att klicka här

Jeanette

Så himla bra inlägg, så viktigt ämne! :)

2018-07-26 15:10:38
Blogg: http://devote.se/jea
Linda

Du ska definitivt vara stolt du är ju jätte fin
Kram Linda

2018-07-26 16:07:56
Blogg: http://stigintilloss.blogg.se
Miss Philipsen

Bra inlägg och modigt av dig <3

2018-07-26 19:10:59
Blogg: http://www.missphilipsen.se
Miss Philipsen

Bra inlägg och modigt av dig <3

2018-07-26 19:12:19
Blogg: http://www.missphilipsen.se
Malin

Du verkar ha en sund inställning till kroppsidealen som finns, dina tjejer har väldigt tur att ha en så bra förebild till mamma :)

2018-07-26 19:14:01
Blogg: http://malinskoogs.devote.se
Johanna

Så grymt inlägg. 💪🏻 www.nouw.se/johannna

Svar: Tack snälla!
MADDISENJ.SE

2018-07-26 19:20:08
Amanda Persson

jättebra inlägg! håller verkligen med dig! kram :)

2018-07-26 22:10:13
Blogg: http://aperssons.se/
Sussi

Även jag har varit där, gömt mig bakom kläder, inte velat följa med för att det betytt att jag måste vara i bikini. Även jag har kommit över det. Nu är det som det är. Så här ser jag ut :) Du är jättefin!!!

2018-07-26 23:00:30
Blogg: http://nouw.com/enkelthemma
Carolina

Mår heller inte så bra utav denna hets, aldrig kul att känna att man inte duger direkt. Men så är ju faktiskt inte fallet och jag håller med det som min kille alltid säger: att det är endast mänskligt att ha lite fett på huden och att man inte ska vara sådär läskigt smal som många sjukligt nog är i dagens läge. De som har så och strävar efter det mår inte psykiskt eller fysiskt bra. Och som du säger då jag väl tränar så tränar jag för att min rygg ska stärkas och hålla resten utav mitt liv ut då jag arbetar inom vården plus för mig själv :)

2018-07-27 08:51:23
Blogg: http://knaset.com

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

Mejl: (visas inte)

Blogg:

Kommentar: