Säker bilfärd för ditt barn!

 
 Vet du att det kan vara förenat med livsfara för ditt barn om han/hon åker bil med tjocka vinterkläder på sig?! Personligen hade jag aldrig ens funderat över detta innan vi fick vårt första barn. Allt jag hade tänkt var att det gäller att den lilla har det varmt och skönt i bilstolen så hon slipper frysa. När Astrid hade kommit till världen läste jag ett blogginlägg som jag tror Blondinbella hade skrivit om just hur farligt det är att han tjocka kläder på barnen i bilstolar och fick mig en riktig tankeställare!
 
Här om veckan fick jag ett mail från bilstolstillverkaren Be Safe där de just gick ut och informerade kring detta så därför tänkte jag passa på att dela med mig av denna information till er!
 
Anledningen till att det är farligt för barn att åka bil med sina tjocka fodrade overaller eller fodrade jackor är att det inte går att spänna åt bältet i stolen på ett säkert sätt pga de tjocka kläderna. Be Safe skickade med en väldigt bra bildserie som jag vill visa er som tydligt visar hur detta ter sig;
 
 
 
Läskigt när man ser mittenbilden och får svart på vitt se hur mycket luft som finns mellan kroppen och bältet när barnet bär en tjock jacka. 
 
Så hur håller jag mina barn varma i bilen på hösten och vintern? De får ha på sig tunnare alternativ som exempelvis fleecetröjor. Vi har alltid en tjockare filt till vardera barn i bilen och är det riktigt kallt brukar jag trä på barnen jackorna bak och fram efter att jag spänt fast dem i bilstolen!

Denna design är gjort av Alice - http://alicelindstrom.se
beställ din egna design genom att klicka här

Amanda

Verkligen ett viktigt inlägg, så bra att du tar upp det! :)

Svar: Tack, kul att du uppskattad det <3
MADDISENJ.SE

2017-11-28 19:52:24
Blogg: http://mandasdiary.devote.se
Gabriella

Såå bra inlägg!!

Svar: Tack tjejen <3
MADDISENJ.SE

2017-11-28 21:20:45
Linda

Så sant så, tror faktiskt inte det är så många som tänker på detta och det är bra att du tar upp det!

Svar: Tack, kul att du gillade inlägget. Är ju verkligen superviktigt att man tänker på och som sagt så är det många som inte har koll på detta!
MADDISENJ.SE

2017-11-29 01:59:18
Blogg: http://nouw.com/hemljuvligahem
Matilda Berlin

Så himla bra inlägg! Livsviktigt ju!! <3

Svar: Tack, ja det är verkligen viktigt. Och som jag förstått är det många som inte har koll på detta tyvärr!
MADDISENJ.SE

2017-11-29 08:43:31
Blogg: http://matildaberlin.se
Jessica Högberg

Oj, hade ingen aning!! Tur det finns värme i bilen;)

Svar: Ja eller hur?! Nej det är många som inte har koll på detta så därför tyckte jag att det var viktigt att skriva om :)
MADDISENJ.SE

2017-11-29 09:53:35
Blogg: http://lchftrollet.blogg.se/
Jessica Högberg

Verkligen!!!

2017-12-04 16:22:28
Blogg: http://lchftrollet.blogg.se/

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

Mejl: (visas inte)

Blogg:

Kommentar: