"Modell för en dag"

Igår var jag och min kompis Sara i Västerås och var modeller för en dag. Det var till företaget The Studio vi skulle till och innan visste vi egentligen inte riktigt vad vi skulle förvänta oss av dagen. När vi kom dit blev vi informerade om hur det skulle gå till, vi fick "checka-in" oss med våra personuppgifter och sedan fick vi sätta oss i deras väntrum och fylla i en lista över vänner vi trodde skulle vilja få samma upplevelse som oss.

Efter en stunds väntan blev man uppropad en och en för att bli sminkad av en utbildad make-up artist. Hon frågade då om man själv hade något särskilt önskemål eller någon tanke om hur man ville bli sminkad. Jag själv hade funderat på att ha sotade ögon redan innan och så bev det också! Jag blev väldigt nöjd med min sminkning och skulle nog inte velat ha det på något annat sätt!


Sminkningen

Efter sminkningen satt vi ner en stund, pratade och lite sånt. Sedan fick man lite lättare styling av håret och jag valde att ha volym och lite ruffsigt, ungefär som vanligt. Ville inte göra något extremt med håret nu när jag hade mycket smink. Sedan fick man sitta och vänta en stund innan fotografen blev färdig för just oss. Under tiden man satt i väntrummet fanns det kaffe,vatten och saft att dricka om man vill. Det fanns även lite snacks i form av frukt, kakor och salta pinnar.


Håret

När fotografen sen var redo fick vi följa med henne in i ett annat rum. Där fanns det två provrum där vi lämnade våra saker och hade chansen att byta om. Hon började med att informera oss om hur bilderna skulle tas. Totalt skulle hon ta totalt 60 bilder på var och en av oss och bilderna var uppdelade i 3 olika serier. De första 20 bilderna skulle tas ståendes, de andra 20 bilderna skulle tas sittandes i olika poser och de sista 20 bilderna skulle tas mer som porträtt.

Tjejen som fotograferade oss var väldigt duktig och hon gav oss hela tiden anvisningar om hur vi skulle luta oss, vart vi skulle sätta händerna, hur vi skulle luta huvdet och hur man skulle vrida kroppen för bästa effekt. Det var väldigt bekvämt att ha någon som säger hur du ska göra och tänka lite för annars hade det nog varit svårt att "sätta" olika poser när man inte har gjort det tidigare! Efter fotograferingen fick man sätta sig ner och vänta en stund till innan det var dags att få titta igenom alla bilder som tagits. Då fick man även välja ut om det var några som man tyckte blev bra och som man ville köpa. Både jag och Sara köpte 11 bilder var och det känns jätteroligt att ha bilderna nu!

Jag rekomenderar er verkligen att göra detta om ni någon gång får chansen för det var en rolig upplevelse och jag blev väldigt nöjd med mina bilder. Det känns jättekul att ha bilderna också nu i efterhand och kunna se tillbaka på!

Här bjuder jag på några av bilderna. Dessa är tagna ståendes:


Jag och mitt älskade tighta fodral (kommer användas flitigt i sommar)


En närbild i stående position


Ytterliggare en närbild med mitt fodral(en av mina personliga favoriter).


Snygg "över axeln" pose..

Det där var de bilder jag valde att behålla från bilderna som togs när jag stod upp. Själv är jag väldigt nöjd med resultatet! Ni ska få se resten av bilderna, jag har 7 bilder till så håll ut! De kommer dyka upp under dagen, jag måste verkligen sätta mig och plugga nu. Skriv jättegärna vad ni tycker om bilderna!

Kramar till er!

Denna design är gjort av Alice - http://alicelindstrom.se
beställ din egna design genom att klicka här

Caroline

Sv; Hej tjejen :) Jo tack, det är bra med mig idag, hur står det till med dig? :)Men vad kul du har haft :) Och vilka fina bilder :) Gillar bilder som är mer naturliga och inte så "tillgjorda", eller hur man ska säga :) Snygg klänning har du också :)

2010-04-15 11:14:12
Blogg: http://marycaroline.blogg.se/
Lizy

Jadu, jag flyttade själv för jag kände att jag inte "kom nånstans" där jag var. Jag är egentligen från Göteborg, hade en pojkvän som hängde över mig som ett plåster, folk som inte lät en va, det hände inget nytt i min vardag. Så jag googlade efter skolor utomlands, fick svar från Kenya och stack:)

(Och trivs gör jag!)

2010-04-15 11:18:51
Blogg: http://thelizy.blogg.se/
linda

Fina bilder! :D

2010-04-15 11:20:57
Blogg: http://dinlindas.blogg.se/
C E C I L I A ♥

SVAR; Det var så lite så! =)Jag mår inte så bra, har jätteont i huvudet! :(

Hemma från skolan!Hur är det själv? (:

Kram! ♥

2010-04-15 11:21:19
Blogg: http://ceciliaasvardag.blogg.se/
Natta

Superfina bilder. :) Skulle också tycka att det vore jättekul att göra en sån grej, bra med så mycket hjälp med hur man skulle "föra" sig för bäst reslutat. :)

2010-04-15 11:28:25
Blogg: http://nattsingen.blogg.se/
Nathalie

jag mår bara fint! själv då?fina bilder!

2010-04-15 11:48:27
Blogg: http://liborius.blogg.se/
Riim

Sv: det var ett bra avsnitt:)

fina bilder!

2010-04-15 12:10:23
Blogg: http://alwaysriim.blogg.se/
Victoria ♥

sv: mjo ;/

fina bilder! :)

2010-04-15 13:05:23
Blogg: http://natdhasis.blogg.se/
ghaiii

snygga kort det blev!!! :)

Jora jag mår faktiskt bra trots allt.. lugnare dagar är komna sen har man massvis med plugg så kan inte tänka på annat än att jag behöver sätta nosen i boken å läsa. Hur har din dag varit än så länge?

kramar

2010-04-15 13:42:23
Blogg: http://ghaiii.blogg.se/
Emma Roodla - Foto

jo :)!

Jag bor i Norrköping, du då?

2010-04-15 13:56:16
Blogg: http://babiidarling.blogg.se/
M

Ska plugga det mesta. Typ svenska, matte, jazzhistoria. Vi har så sjukt mycket nu 6 veckor frammåt så det är lika bra att försöka börja lite med allt!fina bilder förresten! (:

2010-04-15 13:59:18
Blogg: http://vivrepourtime.blogg.se/
Cicci

Det blev ju kanonfina bilder och jag tror jag kan gissa att detta var klänningen som du syftaste åp när du skrev tidigare? Den vart skitsnygg - Älskar ju allt med silverdragkedjor och annat^^

Men ni hade riktigt kul med andra ord?^^ Vet inte om jag skrev de sist, men jag har faktiskt jobbat som kundbokare på deras konkurenter i malmö, så jag vet verkligen hur kul alla har det när dem är där och det är väldigt stimmulerande att vara med om^^

Ja filmen var verkligen ryslig, så nu har jag fått kompensera med lite roliga filmer för att inte få några mardrömmar om ryssar ohc andra konstigheter^^

Tänk om vi hade fått lägenheten där, jag hade blivit helt galet glad!^^

Praktisk är alltid skönt, då man får möjlighet attgöra lite annat och som i ditt fall verkligen få komma till och praktisera det du lärt dig. Får man fråga vart du ska praktisera?

Ja, jag är sjukt stressad nu inser jag. Måste hinna duscha och fixa håret, den prosseduren tar bara den ca 90 minuter och sen ska jag fixa lite gott att ha med mig att äta på tåget tänkte jag - sen.. Packa väskan:D

Vad ska du göra i helgen, blir de en tripp till stockholm eller blir de annat kul i eskilstuna?^^

Kraam*

2010-04-15 14:04:49
Blogg: http://satisfactioncreatedbycicci.blogg.se/
Nathalie

ja stora ringar är såå snyggt!!

2010-04-15 14:16:35
Blogg: http://liborius.blogg.se/
Daria

Taack och detsamma! Jättefina bilder :)

2010-04-15 14:16:48
Blogg: http://dariaa.blogg.se/
Izabell

Vilka fina eller "farliga" ögon!! Snyggt sotade! :) Fina bilder:)

2010-04-15 14:44:44
Blogg: http://mysbella.blogg.se/
Cissi

Kul :)

Snygga och bra bilder!

2010-04-15 15:56:11
Blogg: http://cissileandersson.blogg.se/
Diana

Jättefina bilder :). Idag har jag varit vikarie på min praktikplats så har varit jobb hela dagen :)

2010-04-15 16:33:41
Blogg: http://salsan.blogg.se/

Namn:
Ska jag komma ihåg dig?

Mejl: (visas inte)

Blogg:

Kommentar: